Carpaccio z łososia z koprem włoskim

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 100 g świeżego filetu łososia
- 1 - 2 bulwy kopru włoskiego
- oliwa extra vergine lub oliwa truflowa
- sól
- pieprz,
- sok z cytryny
- pieprz czerwony
Przygotowanie:
Mięso pokroić w cienkie plasterki. Rozwałkować je delikatnie wałkiem przez folię spożywczą, tak by stało się przezroczyste. Przenieść plastry na talerz i ułożyć, tak by zakryły jego powierzchnię. Koper włoski pokroić w cienkie plastry. Ułożyć koper na plastrach ryby. Doprawić solą, pieprzem i pieprzem czerwonym, skropić sokiem z cytryny i oliwą.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia międzynarodowa
Dania z ryb
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze