Babka wielkanocna

Babka wielkanocna zobacz Babka wielkanocna 2018-06-26 10:06:21
Babka wielkanocna
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Babki i babeczki, Ciasta wielkanocne

Składniki:

Warstwa matcha:
Polewa:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przygotowujemy masę mango. Ucieramy masło z cukrem dodając jajka, ekstrakt waniliowy, na koniec przesiane sypkie składniki oraz puree z mango. Delikatnie mieszamy.

Przygotowujemy masę matcha. Ucieramy masło z cukrem dodając jajka, ekstrakt waniliowy, na koniec przesiane sypkie składniki oraz jogurt. Delikatnie mieszamy.

Do formy z kominem wysmarowanej masłem nakładamy ¾ masy mango, masę matcha i pozostałą masę z mango. Pieczemy bez termoobiegu, w temperaturze 180º C, około 50-60 minut.

Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z pastą pistacjową i olejem. Po wyjęciu ciasta z formy, studzimy je na kratce. Oblewamy polewą i obsypujemy pistacjami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE