Mazurek z czekoladą i malinami

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wielkanocne (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta wielkanocne, Dania z resztek
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
Na ciasto
- 60 dag mąki
- 25 dag cukru
- 35 dag masła
- 3 żółtka
- szczypta soli
Masa
- 2 tabliczki czekolady
- opakowanie malin
- sok z połowy pomarańczy
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie wyjąć i rozłożyć na blasze w formę niezbyt grubego placka (ok. 1 cm). Piec około 15 minut na złoty kolor w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, jak będzie całkiem rozpuszczona, dodać sok z pomarańczy. Na wystudzone ciasto wylać czekoladę i ułożyć maliny.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z resztek
Kuchnia polska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze