Mazurek z czekoladą i malinami

Mazurek z czekoladą i malinami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Babeczki wielkanocne (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Na ciasto

  • 60 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 35 dag masła
  • 3 żółtka
  • szczypta soli

Masa

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie wyjąć i rozłożyć na blasze w formę niezbyt grubego placka (ok. 1 cm). Piec około 15 minut na złoty kolor w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, jak będzie całkiem rozpuszczona, dodać sok z pomarańczy. Na wystudzone ciasto wylać czekoladę i ułożyć maliny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE