Azjatycka sałatka makaronowa

Azjatycka sałatka makaronowa
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Przepis

Skladniki
1 opakowanie makaronu ryżowego, namoczonego we wrzątku do miękkości i odsączonego
otarta skórka i sok z 2 limonek
¼ szklanki masła z orzechów ziemnych
¼ szklanki dżemu
1 łyżka sosu sojowego
odrobina sosu chili
2 łyżki oliwy
3 dymki, pokrojone
1 szklanka liści kolendry
1 marchewka, obrana i starta na tarce o grubych oczkach
1 szklanka orzechów ziemnych

Przygotowanie
Przygotuj dressing: wymieszaj trzepaczką sok i skórkę z limonek, masło orzechowe, dżem, sos sojowy, sos chili oraz oliwę na gładką emulsję. Włóż o miski makaron ryżowy, dymkę, kolendrę i tartą marchewkę. Zalej dressingiem, starannie wymieszaj i posyp orzechami.


© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE