Zupa grzybowa

Zupa grzybowa
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażamy por, czosnek i pieczarki. Dodajemy bulion i szałwię. Doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy, aż grzyby zmiękną. Połowę zupy miksujemy w blenderze razem z tofu. Łączymy obie części zupy. Podajemy posypaną szałwią i świeżo mielonym pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE