Zupa chlebowa

Zupa chlebowa
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 czubate łyżki smalcu gęsiego bądź kaczego
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • liść laurowy
  • garść posiekanego świeżego tymianku
  • 750 ml bulionu z kury
  • sól i pieprz
  • 2 usmażone duże kromki czerstwej bagietki lub chleba
  • starty ser comté lub gruyère
  • posiekana natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Roztopić smalec w garnku i dodać czosnek, gotując przez 2 min. Dodać zioła i wlać bulion. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Ułożyć grzanki na dnie dwóch głębokich talerzy. Polać bulionem. Posypać serem i natką pietruszki, podawać na gorąco.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE