Tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami

Tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.125)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mocno rozgrzać grill. Paprykę przekroić na pół, usunąć szypułkę i pestki, całą dłonią spłaszczyć połówki papryki. Paprykę, cebule, bakłażana i cukinię obficie skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Grillować do czasu, aż warzywa się skarmelizują i będą miękkie. Na każdej tortilli rozsmarować ulubioną tapenadę, salsę lub pesto. Ułożyć grillowane warzywa i ciasno zrolować. Można przekroić na pół. Podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE