Sos z wędzonej papryki

Sos z wędzonej papryki
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • ¾ szklanki bulionu drobiowego
  • 30 ml wytrawnego sherry
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotuj bulion. Wymieszaj w miseczce sherry, skrobię i paprykę. Za pomocą trzepaczki rozrób wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE