Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą

Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Składniki:
115 g sera Saint Marceline
30 g mąki
2 jaja rozkłócone
90 g japońskiej tartej bułki czyli panko
olej roślinny (do głębokiego smażenia)
1 słoik dżemu ze szwedzkiej borówki brusznicy

Przygotowanie:
Rozgrzej olej we frytkownicy lub rondlu do 190°C. Podziel ser na 4 równe kawałki.
W trzech miskach przygotuj: mąkę, jaja i pPanko. Obtocz ser w mące. Zanurz w jajach i obtocz w bułce tartej. Powtórz cały proces. Rozgrzej 120 g dżemu w rondelku. Włóż ser do gorącego oleju. Wyjmij, gdy stanie się złocistobrązowy.

Podanie:
Nałóż 30 g dżemu do miseczki. Na wierzchu połóż ser i podawaj.

© 2012 Corey Roberts


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA