Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych

Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło w kostce stopić. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać imbir i łodygi boćwiny. Smażyć 5 minut, aż zmiękną. Dodać liście i znów smażyć przez 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać cynamon, rodzynki, orzeszki piniowe i wymieszać. Wlać śmietanę, dołożyć jajka i ser. Wymieszać.
W naczyniu do zapiekania ułożyć warstwę ciasta. Natłuścić ją stopionym masłem i wyłożyć nadzienie. Przykryć natłuszczonymi płatami ciasta.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 15-20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA