Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych

Zapiekanka z boćwiny, rodzynek i orzeszków piniowych
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Masło w kostce stopić. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać imbir i łodygi boćwiny. Smażyć 5 minut, aż zmiękną. Dodać liście i znów smażyć przez 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać cynamon, rodzynki, orzeszki piniowe i wymieszać. Wlać śmietanę, dołożyć jajka i ser. Wymieszać.
W naczyniu do zapiekania ułożyć warstwę ciasta. Natłuścić ją stopionym masłem i wyłożyć nadzienie. Przykryć natłuszczonymi płatami ciasta.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 15-20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE