Sałatka z kwiatów w winegrecie

Sałatka z kwiatów w winegrecie
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:



Winegret:
2 łyżki octu malinowego
łyżeczka musztardy diżońskiej
łyżeczka miodu
pół miarki oleju fistaszkowego lub z pestek winogron
sól i pieprz


Przygotowanie:
Zmieszać widelcem ocet, musztardę i miód. Stopniowo dolewać oleju. Sprawdzić smak. Wrzucić garść malin.
Wrzucić składniki (prócz soli i pieprzu) do blendera. Zmiksować do postaci dressingu. Posolić i popieprzyć. Otrzymamy pół miarki dressingu.

sałatka:
6 garści mieszanki sałat (rukola, endywia itp.)
6 kwiatów nasturcji

Zmieszać winegret. Włożyć sałaty do miski i polać winegretem. Wrzucić kwiaty i natychmiast podawać.


Laura Calder

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE