Sałatka z kukurydzy i izraelskiego kuskusu

Sałatka z kukurydzy i izraelskiego kuskusu
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przepis

Składniki:
2 szklanki izraelskiego kuskusu (można użyć zwykłego)
4 kolby kukurydzy
1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach
½ szklanki uprażonych płatków migdałowych
2 łyżki świeżych listków kolendry

Dressing:
3 łyżki oleju o neutralnym smaku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka mielonych ziaren kminu
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować kukurydzę do miękkości w osolonym wrzątku. Ostrym, ciężkim nożem ściąć ziarna. Wrzucić je do miski razem z ostudzonym kuskusem, marchewką, migdałami i kolendrą.
W małym słoiku wymieszać olej, sok z cytryny, kmin, sól i pieprz. Skropić składniki, wymieszać i podawać.


@Annabel Langbein


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE