Razowe spaghetti z warzywami i smażoną sałatą rzymską

Razowe spaghetti z warzywami i smażoną sałatą rzymską
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Składniki:

  • 100 g razowego makaronu spaghetti
  • warzywa z lodówki: np. połówka cebuli, papryka, cukinia, szpinak
  • resztka sera, np. feta lub gouda
  • bułka smakowa, np. parmezanowa
  • mała sałata rzymska
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku zagotuj 1 litr wody z dużą szczyptą soli. Dodaj makaron i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

W tym czasie na 4-5 łyżkach oliwy z oliwek poddusić warzywa pokrojone w drobną kostkę. Pod koniec gotowania dodaj liście szpinaku (może to być również rukola). Makaron odcedź, dodaj do sosu, wymieszaj i smażyć przez chwilę.

Sałatę przekrój przez środek i podsmaż z każdej strony na oliwie z oliwek. Jeszcze ciepłą posyp parmezanową bułką tartą.

Makaron wyłóż na talerz i posyp pokruszonym lub startym serem. Jeśli nie masz sera możesz posypać podprażoną na patelni bułką tartą.

Makaron podaj z sałatą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA