Pudding z kaszy manny

Pudding z kaszy manny
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 5 filiżanek wody
  • filiżanka cukru kokosowego
  • pół filiżanki miodu
  • skórka z cytryny
  • 3 kawałki kory cynamonowej
  • 2-3 goździki
  • 2 filiżanki manny
  • filiżanka oleju z krokosza
  • ćwierć filiżanki pokruszonych orzechów włoskich
  • ćwierć filiżanki orzeszków piniowych
  • ćwierć filiżanki rodzynek
  • łyżka syropu z agawy
  • pół filiżanki miąższu marakui

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem, miodem, skórką cytryny, cynamonem i goździkami. Gotować przez 2 minuty i wlać olej z krokosza. Ciągle mieszając powoli wsypywać mannę. Kiedy zgęstnieje dodać rodzynki, orzeszki piniowe i orzechy włoskie. Przełożyć masę na talerz, udekorować miąższem marakui i skropić syropem z agawy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA