Fit batoniki z płatków i orzechów

Fit batoniki z płatków i orzechów
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Desery

Składniki:

  • 1 puszka mleka słodzonego mleka skondensowanego
  • 125 g płatków orkiszowych
  • 125 g płatków gryczanych
  • 250 g mieszanki orzechów
  • 50 g suszonego berberysu
  • 50 g jagód goji
  • 50 g ryżu preparowanego
  • 50 g sezamu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Orzechy krótko podpiekamy, studzimy i kroimy drobniej.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE