Fit batoniki z płatków i orzechów

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Desery
Składniki:
- 1 puszka mleka słodzonego mleka skondensowanego
- 125 g płatków orkiszowych
- 125 g płatków gryczanych
- 250 g mieszanki orzechów
- 50 g suszonego berberysu
- 50 g jagód goji
- 50 g ryżu preparowanego
- 50 g sezamu
Przygotowanie:
Orzechy krótko podpiekamy, studzimy i kroimy drobniej.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze