Kasza manna z bananami i bakaliami

Kasza manna z bakaliami zobacz Kasza manna z bakaliami 2018-06-19 12:28:44
Kasza manna z bakaliami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i lekko solimy. Podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Banana kroimy w półplasterki, część rozgniatamy widelcem i dodajemy do kaszy. Bakalie kroimy drobniej i dodajemy do kaszy. Słodzimy ją miodem i doprawiamy cynamonem. Gotujemy razem ok 5-7 minut. Podajemy z kawałkami świeżego banana.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE