Kasza manna z bananami i bakaliami

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- ½ szklanki kaszy manny razowej (orkiszowej, zwykłej)
- 1 i ½ szklanki mleka lub wody
- 3 łyżki miodu
- 1 banan
- ½ łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- bakalie: rodzynki, morele, suszone śliwki, żurawina
Przygotowanie:
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i lekko solimy. Podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Banana kroimy w półplasterki, część rozgniatamy widelcem i dodajemy do kaszy. Bakalie kroimy drobniej i dodajemy do kaszy. Słodzimy ją miodem i doprawiamy cynamonem. Gotujemy razem ok 5-7 minut. Podajemy z kawałkami świeżego banana.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze