Kuleczki z owoców tamaryndowca

Kuleczki z owoców tamaryndowca
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis



Kuleczki z owoców tamaryndowca:
1 paczka (200g) owoców tamaryndowca
1 łyżeczka ostrego, tajskiego sosu
1 ¼ szklanki cukru
szczypta soli

Kuleczki z owoców tamaryndowca:
Na talerz wysyp ¼ szklanki cukru. Do miski włóż owoce tamaryndowca, dodaj ostry sos, sól i resztę cukru. Wymieszaj rękami wszystkie składniki. Uformuj kulki wielkości kęsa. Każdą kulkę obtocz w cukrze.

Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE