Domowe krówki z makiem

Domowe krówki z makiem zobacz Domowe krówki z makiem 2018-08-13 12:58:25
Domowe krówki z makiem
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 150 g cukru drobnego
  • 65 g masła
  • 1 łyżeczka maku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni skarmelizuj cukier i wlej gorącą śmietankę. Do masy dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
Masę gotuj do momentu, aż zgęstnieje i cały czas mieszaj ( 10-15 minut ). Na końcu dodaj mak.
Masę wlej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym i wstaw do lodówki na ok. 30-45 minut.
Serwuj pokrjoną na małe kawałki. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE