Blok czekoladowo – kokosowy

Blok czekoladowo – kokosowy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • puszka mleka kokosowego
  • 100 ml wody
  • 8 łyżek kakao
  • 100 g cukru
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 80 g rodzynek
  • 80 g świeżego kokosa
  • 50 ml brandy
  • opakowanie ciastek bezglutenowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kakao rozmieszaj w wodzie z cukrem. Dodaj do mleka kokosowego i zagotuj. Do gorącego mleka dodaj czekoladę. Rodzynki namocz w brandy. Kokosa rozłup, obierz z brązowej skórki, utrzyj na grubej tarce. Ciastka pokrusz. Wszystkie składniki połącz i wymieszaj ze sobą. Masę wlej do podłużnej formy wyłożonej folią. Chłodź przez kilka godzin. Podawaj blok pokrojony w plastry jak pasztet.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA