Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem

Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło i oliwę. Dopraw pstrąga solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Umieść rybę na rozgrzanej patelni i smaż 8-10 minut z obu stron. Na talerzach ułóż liście szpinaku, a na nich rybę. Tłuszcz i soki pozostaw na patelni. Gorąca ryba zmiękczy liście. Na patelni z tłuszczem i sokami pozostałymi po smażeniu ryby umieść czosnek, rodzynki, piniole, sok z cytryny. Podgrzej. Dodaj ocet balsamiczny. Pysznym sosem polej rybę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA