Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem

Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło i oliwę. Dopraw pstrąga solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Umieść rybę na rozgrzanej patelni i smaż 8-10 minut z obu stron. Na talerzach ułóż liście szpinaku, a na nich rybę. Tłuszcz i soki pozostaw na patelni. Gorąca ryba zmiękczy liście. Na patelni z tłuszczem i sokami pozostałymi po smażeniu ryby umieść czosnek, rodzynki, piniole, sok z cytryny. Podgrzej. Dodaj ocet balsamiczny. Pysznym sosem polej rybę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE