Eton Mess

Eton Mess zobacz Eton Mess 2018-06-19 12:27:05
Eton Mess
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Bezy

Składniki:

  • 800 g truskawek
  • 450 ml śmietany kremówki
  • 200 g pokruszonych bez
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • sok z granatów
  • konfitura z płatków róż

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kremówkę ubić na ¾ objętości, bez cukru. Następnie ubić ją na sztywno już ręcznie. Do pucharków nałożyć kawałki bezy, następnie kawałki truskawek, porcję bitej śmietany i konfitury.
Następnie można ułożyć kolejną warstwę owoców, bezy i bitej śmietany. Na koniec deser polać odrobiną soku z granatów i udekorować świeżą miętą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE