Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski

Zupa rybna
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondelku smażymy na odrobinie oleju imbir i trawę cytrynową. Dodajemy łyżkę pasty tom yum.
Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą z kranu i odstawiamy.
Do rondla wlewamy wcześniej przygotowany bulion (porowy). Dodajemy liście kafir.
Dodajemy mleko kokosowe.
Kroimy rybę w kostkę. Dodajemy do smaku sos rybny.
Sok z limonki wlewamy powoli próbując, żeby smaki ostry i kwaśny się zbalansowały.
Dodajemy sos sojowy.
Makaron uprzednio namoczony w gorącej wodzie ląduje w zupie.
Dodajemy kolendrę i chilli do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA