Jola Słoma

Wytrawny deser z tofu


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 4468

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Krem kawowy:

150 dag tofu

3 łyżki mleka kokosowego

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

kilka kropli esencji rumowej

1 łyżka wody

Krem czekoladowy:

150 dag tofu

4 łyżki mleka kokosowego

2 łyżki kakao

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

skórka otarta z 1/4 pomarańczy

2 łyżki wody

1 pomarańcza

garść płatków migdałów

Przygotowanie:

Osobno miksujemy składniki obu kremów do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy do kremu czekoladowego trochę więcej wody, ponieważ kakao ma tendencję do pochłaniania wody. Nakładamy do pucharków po porcji z każdego kremu, dekorujemy pomarańczami i płatkami
migdałów.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.