Jola Słoma

Wytrawny deser z tofu


Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery

odsłon: 4318

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Krem kawowy:

150 dag tofu

3 łyżki mleka kokosowego

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

kilka kropli esencji rumowej

1 łyżka wody

Krem czekoladowy:

150 dag tofu

4 łyżki mleka kokosowego

2 łyżki kakao

2 łyżeczki fruktozy

1 szczypta cynamonu

skórka otarta z 1/4 pomarańczy

2 łyżki wody

1 pomarańcza

garść płatków migdałów

Przygotowanie:

Osobno miksujemy składniki obu kremów do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodajemy do kremu czekoladowego trochę więcej wody, ponieważ kakao ma tendencję do pochłaniania wody. Nakładamy do pucharków po porcji z każdego kremu, dekorujemy pomarańczami i płatkami
migdałów.

powrót

Podobne przepisy

Banany w mleku kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Naleśniki z kremowym serkiem i jagodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Ziemniaki z pietruszką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.