Annabel  Langbein

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

8 dużych ziemniaków

1 łyżeczka soli

2 łyżki miękkiego masła

4 łyżki oliwy

skórka starta z jednej cytryny

½ szklanki drobno pokrojonej natki pietruszki

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić na równej wielkości kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć, gotować do miękkości. Odcedzić, utłuc lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać masło, oliwę, skórkę z cytryny i natkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać.





powrót

Podobne przepisy

Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Brzoskwinie gotowane z tymiankiem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rożki z pietruszką - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.