Annabel  Langbein

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Tłuczone ziemniaki z natką pietruszki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

8 dużych ziemniaków

1 łyżeczka soli

2 łyżki miękkiego masła

4 łyżki oliwy

skórka starta z jednej cytryny

½ szklanki drobno pokrojonej natki pietruszki

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić na równej wielkości kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, przykryć, gotować do miękkości. Odcedzić, utłuc lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać masło, oliwę, skórkę z cytryny i natkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać.





powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ziemniaczano-krabowe placuszki rosti
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grzanki z kremem serowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.