Marieta  Marecka

Tatar


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4203

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 600 g polędwicy wołowej

2 cebule

8 ogórków korniszonów

2-3 łyżki Maggi (lub sosu Worcestershire albo sosu sojowego)

4 surowe żółtka

sól

pieprz

2-3 oliwy z oliwek

(alternatywne dodatki: kapary, oliwki, marynowane grzybki, marynowana papryka)

Przygotowanie:

Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, Maggi lub sosem sojowym czy też Worcestershire, dosalamy, jeśli jest potrzeba, oraz dolewamy oliwę. Cebulę i korniszony drobno kroimy. Oddzielamy żółtka od białek. Na talerzu układamy krążek z mięsa o średnicy ok. 4-5 cm, na środku robimy dołek do którego wlewamy żółtko, a na około sypiemy warzywa. Podajemy lekko schłodzone.

powrót

Podobne przepisy

Pulpeciki jagnięce w greckim stylu
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Chilli con carne
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Bobotie
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.