Marieta  Marecka

Tatar


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4342

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 600 g polędwicy wołowej

2 cebule

8 ogórków korniszonów

2-3 łyżki Maggi (lub sosu Worcestershire albo sosu sojowego)

4 surowe żółtka

sól

pieprz

2-3 oliwy z oliwek

(alternatywne dodatki: kapary, oliwki, marynowane grzybki, marynowana papryka)

Przygotowanie:

Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Wrzucamy do miski i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, Maggi lub sosem sojowym czy też Worcestershire, dosalamy, jeśli jest potrzeba, oraz dolewamy oliwę. Cebulę i korniszony drobno kroimy. Oddzielamy żółtka od białek. Na talerzu układamy krążek z mięsa o średnicy ok. 4-5 cm, na środku robimy dołek do którego wlewamy żółtko, a na około sypiemy warzywa. Podajemy lekko schłodzone.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chili z 5 rodzajów fasolki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Baton drobiowy z pistacjami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Pikantne szaszłyki z jagnięciny i orzechów nerkowca
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Chili con carne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.