Kurczak z chili, sezamem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z kurczaka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- pół filiżanki jogurtu (greckiego albo naturalnego)
- pierś kurczaka
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka mirinu
- pół łyżeczki startego imbiru
- pół łyżeczki startego czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- sól i pieprz
Panierka:
- sezam
- panko
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w paski. Dodać jogurt, ocet, mirin, imbir, czosnek i pieprz kajeński. Przyprawić solą i czarnym pieprzem. Odstawić do zamarynowania.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania z kurczaka
Dania mięsne
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze