Kurczak z chili, sezamem

Kurczak z chili, sezamem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 64)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z kurczaka
Ilość osób:
2

Składniki:

Panierka:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w paski. Dodać jogurt, ocet, mirin, imbir, czosnek i pieprz kajeński. Przyprawić solą i czarnym pieprzem. Odstawić do zamarynowania.
Panierować kurczaka w panko i sezamie, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec 8-10 minut w temperaturze 180°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE