Marta Dymek

Szybki keczup


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie

Szybki keczup
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 cebula

2 ziela

2 goździków

2 pieprzu

1 gwiazdka anyżu

¼ łyżeczki płatków chili

olej

1 puszka pomidorów

2 łyżki powideł śliwkowych

spora szczypta soli

Przygotowanie:

Na dnie garnka rozgrzać olej. Cebulę pokroić w półksiężyce, dodać na gorący olej razem z przyprawami i podsmażać przez 2 - 3 minuty do czasu, aż będzie złota i słodka. Po tym czasie wyjąć przyprawy i wyrzucić.
Do podsmażonej cebulki dodać pomidory, powidła oraz sól. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut, na koniec zblendować i przelać do czystego słoiczka. Przechowywać w lodówce do tygodnia.

powrót

Podobne przepisy

Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Hummus
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos winegret Laury
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.