Pasztet cukiniowy

Pasztet cukiniowy zobacz Pasztet cukiniowy 2018-08-13 12:58:26
Pasztet cukiniowy
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Pasztety i terriny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Cukinię zetrzeć na tarce, zasypać solą i odstawić.
W międzyczasie cebulę pokroić w półksiężyce, marchewkę zetrzeć na tarce, a czosnek obrać z łupin i pozostawić w całości.
Na dnie patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz marchewkę i smażyć przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dołożyć całe ząb! ki czosnku i smażyć przez kolejne 2 - 3 minuty.
Wszystkie pozostałe składniki włożyć do dużej miski, dołożyć do nich warzywa z patelni i przy pomocy ręcznego blendera zmiksować wszystko na bardzo gładką masę. Następnie cukinię odcisnąć, dodać do masy i porządnie wymieszać.
Foremkę na pasztet posmarować olejem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę pasztetową i wsunąć do gorącego piekarnika. Piec przez 40 - 50 minut do momentu, aż będzie złocisty. Kroić po wystudzeniu i podawać z chrzanem lub dobrą musztardą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE