Ainsley Harriot

Sos tatarski Ainsleya


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos tatarski Ainsleya
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka łyżek majonezu

1 chili

3-4 ząbki czosnku

łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Chili lekko opiec na ruszcie. Zdjąć z grilla, ułożyć na desce i trzymając za ogonek, przekroić wzdłuż i wyskrobać pestki. Posiekać drobno chili, przełożyć do miski. Wymieszać z majonezem i posiekanymi drobno ząbkami czosnku oraz posiekaną natką. Doskonały sos do pieczonej ryby, mięsa i warzyw!

powrót

Podobne przepisy

Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.