Sałatka z wędzonego łososia z mango, gruszką, rukolą, kiełkami słonecznika i czarnym sezamem - Mateusz Kulpa

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

odsłon: 7956

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łosoś wędzony około 100 g

mango 1 sztuka

gruszka 1 sztuka rukola 1 opakowanie

kiełki słonecznika 1 opakowanie

czarny sezam

cytryna 2 szt.

olej sezamowy

sól

pieprz mielony

oliwa z oliwek

limonka 1 sztuka

świeża mięta

 

Przygotowanie:

Mango i gruszkę pokroić w paski. Gruszkę owinąć plastrami łososia. Do rukoli dodać kiełki, pokrojone mango i gruszkę. Posypać prażonym sezamem. Połączyć oliwę z oliwek z olejem sezamowym. Dodać sok z limonki i miętę. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć. Sałatkę polewać dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Śledź z patelni z sałatką tabuleh i sosem tahini
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Wiązana ryba
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

ursi5

postów: 219

28.02.2012 14:41

CYTUJ

Przepis interesujący, ale gdzie tu znajdują zastosowanie 2 cytryny?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.