Maryla Musidłowska

Pomidory suszone marynowane w oliwie


Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 15241

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

suche pomidory

oliwa z oliwek

czosnek

tymianek

liście laurowe

skórka z cytryny

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Suche pomidory ułóż w słoiku przekładając je przyprawami: czosnkiem, listkami laurowymi, skórką cytrynową, gałązkami tymianku, pieprzem. Zalej dobrą oliwą z oliwek. Pomidory są dobre od dnia następnego przez następne pół roku. Oliwę można używać do sałatek i przyprawiania mięs.

powrót

Podobne przepisy

Marmolada z pomarańczy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Parfait z wątróbki drobiowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Fajitas
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Marmolada z cebuli i imbiru
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#Kamilek

12.03.2012 14:55


Dynów

CYTUJ

W sumie pierwsze słyszę o tym, że w oliwie mogą w ten sposób rozwijać się bakterie. Zaskoczyłaś mnie tym całkowicie.

Plakatowanie Rzeszów

#lukas81

25.07.2011 17:12


Rzeszów

CYTUJ

Bardzo smakowicie na zdjęciu wyglądają te pomidory, na dniach zabieram się za zrobienie takich suszonych pomidorków marynowanych w oliwieOdszkodowania.

#karolaaaaa

08.03.2011 22:05


CYTUJ

przecież to idealne warunki dla rozwoju bakterii beztlenowych. od dawna wiadomo ze czosnku nie nalezy marynowac w zimnej oliwie , ani tym bardziej przechowywac w warunkach pokojowych bo wytwarza sie jad kielbasiany.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.