Sophie Dahl

Pikantna czekolada na gorąco


Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Pikantna czekolada na gorąco
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 litra mleka sojowego (lub innego)

1 kawałek kory cynamonowej

1 suszona chili

1 tabliczka (100 g) ciemnej czekolady z chili

 

 

Przygotowanie:


Zagrzej mleko z cynamonem i chili. Gdy będzie gorące, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się zupełnie rozpuści. Rozlej czekoladę do filiżanek i podawaj na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Sangria z owocami letnimi
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Słoneczny koktajl z brzoskwini i melona z sosem truskawkowym
Przepis z programu Dietosfera (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Koktajl jarmużowy
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Lemoniada z trawy cytrynowej i imbiru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Woda rabarbarowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.