Gieno Mientkiewicz

Pappardelle ze szpinakiem, kozim serem i szafirem


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski

Pappardelle ze szpinakiem, kozim serem i szafirem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie makaronu pappardelle

½ pęczka świeżego szpinaku

3-4 suszone pomidory w oliwie

1 pierś kurczaka

1 ząbek czosnku

2 łyżki oleju winogronowego

1 mała ostra papryczka

5 dag sera – Złotny dojrzały

3 dag sera szafir

sól, pieprz

 

Marynata:

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu winnego

1 łyżeczka miodu kwiatowego

Przygotowanie:

Kurczaka zamarynować w oliwie i przyprawach na pół godziny. Suszone pomidory posiekać, ząbek czosnku posiekać i utrzeć z solą. Makaron ugotować i w tym czasie na patelni usmażyć na oleju winogronowym kurczaka, dodać czosnek, ostrą paprykę i pomidory, doprawić. Wrzucić pokrojony w kostkę kozi ser, potem makaron i oliwę, wymieszać i dodać starty szafir.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.