Michael  Smith

(odc.058) gazpacho


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

(odc.058) gazpacho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dojrzałych soczystych pomidorów

1 szklanka soku pomidorowego

1 czubata łyżka przecieru pomidorowego

sól

2 łyżki oliwy

1 łyżka czerwonego octu winnego

1 czerwona słodka papryka bez pestek

pokrojona w drobną kostkę

1 świeży ogórek

pokrojony w kostkę albo starty na tarce o dużych oczkach

1 czerwona cebula

obrana i pokrojona w dużą kostkę

1 marchewka

obrana i starta na tarce o dużych oczkach

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj pomidory i wymieszaj w dużej misce z sokiem i przecierem. Dodaj dużą szczyptę soli i oliwę, a następnie ocet. Dodaj warzywa, wymieszaj wszystkie składniki, a przed podaniem wstaw miskę do lodówki na 1 godz.

powrót

Podobne przepisy

Zupa tortillowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kremowa zupa szparagowa - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Zuppa di pomodoro
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekanka z podagrycznika
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.