Michael  Smith

(odc.051) sałatka z grillowanego ananasa


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.051) sałatka z grillowanego ananasa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cały ananas

obrany

z wydrążonym rdzeniem i pokrojony na 2,5cm plastry

2 czerwone cebule

pokrojone na grube plastry

3 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

sok i skórka starta z 1 cytryny

1 szklanka świeżych liści mięty

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj kawałki ananasa i plastry cebuli oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ugrilluj ananasa po 5 minut z każdej strony, aż odznaczą się ślady po kratce grilla, a owoc trochę zmięknie. Ugrilluj cebulę, aż zmięknie. Pokrój plastry ananasa na ćwiartki i posiekaj czerwoną cebulę. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny i miętą, dopraw do smaku i podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.