Michael  Smith

(odc.051) sałatka z grillowanego ananasa


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.051) sałatka z grillowanego ananasa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 cały ananas

obrany

z wydrążonym rdzeniem i pokrojony na 2,5cm plastry

2 czerwone cebule

pokrojone na grube plastry

3 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

sok i skórka starta z 1 cytryny

1 szklanka świeżych liści mięty

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj kawałki ananasa i plastry cebuli oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ugrilluj ananasa po 5 minut z każdej strony, aż odznaczą się ślady po kratce grilla, a owoc trochę zmięknie. Ugrilluj cebulę, aż zmięknie. Pokrój plastry ananasa na ćwiartki i posiekaj czerwoną cebulę. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny i miętą, dopraw do smaku i podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.