Kurczak z winogronami

Kurczak z winogronami
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 50 g masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 6-7 ziaren kopru włoskiego
  • 1 kiść winogron bez pestek

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Piersi solimy i pieprzymy, następnie rozgrzewamy patelnię i obsmażamy piersi 2 min. Odwracamy na drugą stronę i dodajemy masło oraz grubo krojony czosnek i koper włoski. Całość smażymy przez 2 min. i ponownie odwracamy pierś, dodajemy winogrona i smażymy kolejne 2 min. Odwracamy kurczaka i smażymy z winogronami 2 min., przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 6 min., żeby odpoczęły.

 

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE