Kurczak z winogronami

Kurczak z winogronami
Oceń przepis:
74 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 50 g masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 6-7 ziaren kopru włoskiego
  • 1 kiść winogron bez pestek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi solimy i pieprzymy, następnie rozgrzewamy patelnię i obsmażamy piersi 2 min. Odwracamy na drugą stronę i dodajemy masło oraz grubo krojony czosnek i koper włoski. Całość smażymy przez 2 min. i ponownie odwracamy pierś, dodajemy winogrona i smażymy kolejne 2 min. Odwracamy kurczaka i smażymy z winogronami 2 min., przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 6 min., żeby odpoczęły.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA