Michael  Smith

(odc.045) ratatuja


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.045) ratatuja
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

2 cebule

posiekane

1 główka czosnku

ząbki obrane i pokrojone na plasterki

5 pomidorów

bez skórki

pokrojonych

1 bakłażan

pokrojony na plastry

osolony

opłukany po pół godzinie i pokrojony w kostkę

1 zielona papryka

pokrojona

1 cukinia

pokrojona w kostkę

1 łyżka suszonego oregano

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej średni rondel na dużym ogniu. Dodaj oliwę i cebulę. Gdy się zezłoci, dodaj czosnek. Podsmaż mieszając, a następnie dodaj pomidory, bakłażana, paprykę, cukinię i oregano. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (ok. 20 min).

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki pieczone z rozmarynem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Szparagi w sosie pomarańczowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Szaszłyki z wędzonym serem
Jola Słoma
Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

adam747

postów: 1

17.04.2011 19:03

CYTUJ

proponuje na koniec dodać łyżkę masła
najlepiej smakuje na drugi dzień

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.