Jacques Pépin

(odc.01)mieszanka serów na słodko


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.01)mieszanka serów na słodko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g różnych gatunków sera

(Lubię mieszaninę gloucester

fety

serów pleśniowych

goudy i sera gruyere)

⅓ szklanki pestek dyni

⅓ szklanki ciemnych rodzynków

⅓ szklanki miodu

2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki

¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

sól

w razie potrzeby

około 30 cienkich krakersów pszennych

około 30 liści mięty

 

 

Przygotowanie:


Sery pokroić na kostkę o boku 1 cm lub pokruszyć do miski. Pestki dyni, od czasu do czasu mieszając, obrumienić na patelni przez 3-4 minuty na średnio ostrym ogniu. Przełożyć do serów. Dodać rodzynki, miód, sok z limonki i pieprz. Wymieszać, sprawdzić smak, w razie potrzeby dosolić (niektóre sery są bardzo słone).

powrót

Podobne przepisy

Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pęczki sałaty z szynką
Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.