Michael  Smith

(odc.009) grillowany udziec jagnięcy


Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

Udziec jagnięcy

bez kości

 

 

Przygotowanie:


Rozpal ognisko z drzewa liściastego. Nie używaj drzewa iglastego, ponieważ zawiera ono żywice, które produkują dym, który nadaje potrawom bardzo nieprzyjemny posmak. Najlepiej użyć aromatycznego drewna z drzew owocowych, na przykład jabłoni czy czereśni. Pozwało, żeby drewno wypaliło się i został sam żar. Ustaw nad nim kratkę. Możesz też rozpalić grill zwykły, albo i gazowy.

powrót

Podobne przepisy

Eskalopki cielęce z borowikami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Plejskavica
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Polędwiczki z sarny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Duszone pulpety w sosie gulaszowym
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pasztet z wątróbek
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska
Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Radi

postów: 1

03.10.2015 08:25

CYTUJ

Nie ma przypraw?

#mlagdaprzed

13.05.2012 18:42


wwa

CYTUJ

Mmm..kuchnia francuska wydaję się być w Polsce trochę jakby zapomniana kosztem innych..Mi dużo ciekawych i dobrych produktów udało się odkryć dzięki Lidlowi.Tak się szczęśliwie składa że od jutra także tydzień francuski w Lidl!!!Sery,tarty,ślimaki,croissanty...mmm,byle do jutra.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.