Iwona  Zasuwa

Makaron z marchwi z pesto z suszonych pomidorów


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 12820

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

3 marchewki

Pesto:

3 garści pomidorów suszonych w oliwie z oliwek

garść migdałów

kilka gałązek świeżej bazylii

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu

¾ szklanki ugotowanej fasoli adzuki

sól do smaku

w wersji bardziej sycącej dodaj jeszcze ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

Przygotowanie:

Składniki na pesto zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i syropem klonowym lub miodem do smaku. Umyj i obierz marchewki. Za pomocą tarki obrotowej lub obieraka do warzyw przemień marchew w miskę spaghetti lub tagliatelle. Podawaj surową lub podgotowaną na parze, wymieszaną z pomidorowym pesto, posypaną fasolą adzuki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.