Agnieszka Kręglicka

Łosoś wędzony z kremem chrzanowym


Przepis z programu Para w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Potrawy wielkanocne

Łosoś wędzony z kremem chrzanowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

plastry wędzonego łososia

kremowy twarożek

chrzan

natka pietruszki

koperek

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Plasterki wędzonego łososia dobrze się komponują z kremowym twarożkiem, wymieszanym z łyżką chrzanu i posiekaną zieleniną (natką pietruszki, koperkiem, czy szczypiorkiem). Prócz tego smak serowego nadzienia można zmieniać dodając zamiast chrzanu, posiekane kapary i skórkę cytrynową, czerwoną cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czerwony kawior (mieszać delikatnie, ew. dodać trochę śmietany), posiekane jajko na twardo i czerwony pieprz.

powrót

Podobne przepisy

Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łosoś w papilotach
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pascha naszej mamy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.