Smażone gałki z mamałygi z bryndzą

Smażone gałki z mamałygi z bryndzą zobacz Smażone gałki z mamałygi z bryndzą 2018-06-19 13:01:08
Smażone gałki z mamałygi z bryndzą
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Zagotować mleko z wodą lekko osoliwszy, dodać kaszkę i gotować na najmniejszym ogniu ok. 20-30 min., delikatnie mieszając. Zdjąć z ognia, dodać masło i starte sery, wyrobić na jednolitą masę, formować z niej pulpeciki, panierować w bułce tartej, smażyć z obu stron w oleju. Podawać z kwaśną śmietaną i skwarkami z wędzonej słoniny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE