Anna Olson

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

120 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej

½ szklanki posiekanej dymki

3 łyżki posiekanego świeżego oregano

3 łyżki posiekanej świeżej kolendry

¾ szklanki drobno startego parmezanu

6 kolb kukurydzy

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj w malakserze masło z dymką, oregano i kolendrą na gładką masę. Przełóż ją do miski i wmieszaj starty parmezan. Delikatnie rozegnij liście kukurydzy. Natrzyj kolby ze wszystkich stron przygotowanym masłem ziołowym. Starannie owiń kukurydzę liśćmi, obwiąż sznurkiem i włóż do lodówki co najmniej na 20 min. Rozgrzej grill i opiecz kolby przez ok. 20 min, obracając je od czasu do czasu. Podaj kolby w liściach i zostaw przyjemność obierania gościom.

powrót

Podobne przepisy

Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Burgery z łososia z koperkiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.