Anna Olson

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kukurydza grillowana w maśle ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

120 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej

½ szklanki posiekanej dymki

3 łyżki posiekanego świeżego oregano

3 łyżki posiekanej świeżej kolendry

¾ szklanki drobno startego parmezanu

6 kolb kukurydzy

 

 

Przygotowanie:


Zmiksuj w malakserze masło z dymką, oregano i kolendrą na gładką masę. Przełóż ją do miski i wmieszaj starty parmezan. Delikatnie rozegnij liście kukurydzy. Natrzyj kolby ze wszystkich stron przygotowanym masłem ziołowym. Starannie owiń kukurydzę liśćmi, obwiąż sznurkiem i włóż do lodówki co najmniej na 20 min. Rozgrzej grill i opiecz kolby przez ok. 20 min, obracając je od czasu do czasu. Podaj kolby w liściach i zostaw przyjemność obierania gościom.

powrót

Podobne przepisy

Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Karczochy z prosciutto
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.