Janella  Purcell

Krokiety i paszteciki


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Krokiety i paszteciki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dobrej jakości przyprawione mięso mielone

ciasto francuskie

jajko

ziarno sezamowe

ugotowany ziemniak

kawałek dyni i słodki ziemniak

pół filiżanki groszku

łyżeczka ziaren maku

 

 

Przygotowanie:


Ciasto kroimy na paski. Układamy mięso i zawijamy je. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnem sezamu. Ziemniaki i dynię kroimy w kostkę, rozgniatamy i mieszamy z groszkiem. Z ciasta wycinamy kółka, brzegi smarujemy jajkiem. Układamy nadzienie i sklejamy brzegi. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Szybki mus z wędzonego łososia
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.