Klopsiki Polpettine

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Klopsiki Polpettine
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

450 g mielonej wołowiny

2 jaja

60 g parmezanu

185 g białego chleba

120 ml mleka

30 g natki

450 g sosu pomidorowego

60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

sól i pieprz (do smaku)



Przygotowanie:

Wlej mleko do miski, wrzuć chleb. Pozwól, aby wchłonął mleko. Potem odciśnij chleb, wrzuć do miski, dodaj mięso, jaja, parmezan, natkę, sól i pieprz. Wymieszaj, utocz 16 klopsików. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Smaż pulpety przez kilka minut po jednej stronie, obróć je wszystkie i wlej sos pomidorowy. Przykryj, duś na małym ogniu. Podawaj posypane parmezanem.



© 2012 Fabrizio Carro

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.