Agnieszka Kręglicka

Gruszki w winie


Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery

Gruszki w winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

750 ml czerwonego wina

6 małych

obranych gruszek

3/4 szklanki cukru

1 laska cynamonu

paseczki skórki pomarańczowej

 

Przygotowanie:

Zagotować wino z cukrem i przyprawami, dodać gruszki. Gotować aż będą miękkie, wyjąć. Sos gotować dalej, aż zgęstnieje. Gruszki podawać z sosem.
Można zmniejszyć ilość cukru, a zamiast gruszek użyć do gotowania w winnym sosie suszonych śliwek albo fig.

powrót

Podobne przepisy

Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grzanki z kremem serowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.