Anjum  Anand

Garam masala


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Garam masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 suszone liście laurowe

7 strączków czarnego kardamonu

tylko nasiona

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

2 łyżeczki nasion kminu

1 łyżeczka mielonego cynamonu

5 goździków

 

 

Przygotowanie:


Zemleć wszystkie składniki w młynku do przypraw albo utrzeć w moździerzu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

powrót

Podobne przepisy

Jaffle na 2 sposoby
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Risotto cytrynowo-tymiankowe z kurczakiem i szparagami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

skomentuj przepis

#jokaboka

27.09.2011 22:17


tychy

CYTUJ

Najlepsze garam masala, czyli wg mnie smakujace tak jak to, jakie jadlam w Indiach, jest to przyrzadzone wg przepisu, ktory znalazlam na www.dotykindii.pl/garam_masala.html

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.