Chłodnik ogórkowy z migdałami i tatarem z pstrąga z bakaliami

Chłodnik ogórkowy z migdałami zobacz Chłodnik ogórkowy z migdałami 2018-06-19 12:26:49
Chłodnik ogórkowy z migdałami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ogórki obierz i usuń z nich gniazda nasienne. Warzywa posól i poczekaj, aż puszczą sok. Na patelni upraż migdały. Przestudzone migdały zmiksuj. Dodaj do nich ogórki, mleko kokosowe, sok z limonki, sól i miętę. Wszystkie składniki zmiksuj. Chłodnik wstaw do lodówki. Filety z pstrąga posiekaj. Dodaj do nich sok z limonki i oliwę z oliwek. Suszone owoce posiekaj i dodaj do zamarynowanej ryby. Chłodnik podawaj z tatarem z pstrąga. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE