Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule
  • pokrojona w jak najcieńsze półplasterki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Włóż cieniutkie plasterki cebuli do słoika, upchnij je jak najściślej. Wymieszaj ocet z cukrem w małym rondlu, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i zalej gorącym płynem cebulę. Odstaw żeby ostygło i wstaw do lodówki. Można jeść już następnego dnia, ale im dłużej postoi, tym będzie lepsze. Jednak nie trzymaj tego dłużej niż miesiąc.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

andziula55 6 lat temu

Godna polecenia ..szybko i tanio można zrobić smaczną i zdrową marynatę ...czerwona cebula obniża poziom szkodliwego cholesterolu a ocet jabłkowy jaki ja stosuję przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych ,usuwa złogi itd.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE