Trufle

Trufle
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
1 filiżanka migdałów (albo dowolnych orzechów) namoczonych przez noc i odcedzonych
pół filiżanki ziaren słonecznika namoczonych przez noc i odcedzonych
2 łyżki syropu z agawy, ryżowego albo miodu
⅓ filiżanki kakao + trochę do obtoczenia
pół łyżeczki wody pomarańczowej

Przygotowanie:
Orzechy i ziarna słonecznika rozdrobnić blenderem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Formować niewielkie kulki i obtaczać je w kakao.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE