Trufle

Trufle
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
1 filiżanka migdałów (albo dowolnych orzechów) namoczonych przez noc i odcedzonych
pół filiżanki ziaren słonecznika namoczonych przez noc i odcedzonych
2 łyżki syropu z agawy, ryżowego albo miodu
filiżanki kakao + trochę do obtoczenia
pół łyżeczki wody pomarańczowej

Przygotowanie:
Orzechy i ziarna słonecznika rozdrobnić blenderem, a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Formować niewielkie kulki i obtaczać je w kakao.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE